
Ο Πέδρο Μονζόν ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία της Ιντεπεντιέντε και μέλος της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία.
«Ήθελα πραγματικά να αυτοκτονήσω, ήμουν στα πρόθυρα να το κάνω για πολλά χρόνια», είπε ο παλαίμαχος στόπερ, αλλά τελικά δεν προέβη σε αυτή την πράξη χάρη στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος τον βοήθησε να προχωρήσει και κατέληξε να σώσει τη ζωή του.
«Μια μέρα είπα θα καλέσω τον Ντιέγκο και, αν δεν έρθει, θα αυτοκτονήσω»
«Είχα χωρίσει, είχα ένα μέρος και έμενα εκεί. Είχα μόνο μια καρέκλα, ήμουν οικονομικά άσχημα, δεν είχα τίποτα: απλώς είχα να φάω και μερικές φορές όχι. Είχα το όπλο στο χέρι. Μια μέρα είπα θα καλέσω τον Ντιέγκο και, αν δεν έρθει, θα αυτοκτονήσω. Ήμουν τρελός. Του τηλεφώνησα και του είπα τι συμβαίνει», ανέφερε ο Μονζόν.
Ο Ντιεγκίτο έφτασα μέσα σε πέντε λεπτά, πήγε με το φορτηγό του και ήταν μόνος. «Δεν του έδειξα το πιστόλι, τι θα έλεγα. Δεν του είπα ότι ήθελα να αυτοκτονήσω γιατί ήμουνν τόσο ντροπιασμένος. Νόμιζα ότι δεν πρόκειται να έρθει και ήρθε. Του είπα να καθίσει στην καρέκλα και είπε όχι, ότι αν καθόμουν εγώ στο πάτωμα, θα καθόταν μαζί μου στο πάτωμα», τόνισε.
Τώρα, ο Μονζόν αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στο ’10’ με ένα τατουάζ στο δέρμα του.
DIEGO Y PEDRO 💙 https://t.co/lmoviMRTXl
— Club Atlético Argentino de Quilmes (@ArgdeQuilmesOf) December 5, 2020