Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών και των συνεχόμενων παιχνιδιών δεν τα κατάφερε κόντρα στην Στρασμπούργκ και αρκέστηκε στην ήττα με 91-73.

Λάνγκφορντ, Κατσίβελης, Μόουζες, Ρογκαβόπουλος και Χρυσικόπουλος ξεκίνησαν το ματς για την ΑΕΚ, με την έλλειψη center να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, και έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Μετά το αρχικό μούδιασμα, η «Ένωση» έδειξε να εγκλιματίζεται στις συνθήκες του αγώνα και με τον Χρυσικόπουλο να πετυχαίνει έξι μαζεμένους πόντους μείωσε στο 11-6 στο 4′, ενώ από τα χέρια του Λάνγκφορντ πλησίασε και στους τρεις (15-12, στο 6′).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, η Στρασμπούρ πάτησε το πόδι στο γκάζι, βρήκε ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και με ένα επιμέρους σερί 11-2 ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (26-15, στο 9′), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 31-18 για το +13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η «Ένωση» έδειξε πάθος, αλλά και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ανέβασε ένταση, πιέζοντας τους Γάλλους, οι οποίοι έκαναν εύκολα το λάθος. Απολαυστικός ο Μόουζες, ο οποίος παρά το πρόβλημα που είχε, έδωσε πολλές μάχες, πετυχαίνοντας έντεκα πόντους στη δεύτερη περίοδο!

Η ΑΕΚ, έτρεξε ένα 6-0 στις αρχές της περιόδου, μειώνοντας στο 31-24 (12′). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς και να ροκανίζουν τη διαφορά, μειώνοντας στους τρεις τη διαφορά μετά από αρκετή ώρα, με κλέψιμο και κάρφωμα του Μόουζες στο 15′ (38-35). Οι φωνές του Λασί Τουοβί όμως, ξύπνησαν τους Γάλλους οι οποίοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ανεβάζοντας γρήγορα τη διαφορά και πάλι σε διψήφια νούμερα (50-39, στο 18′). Το τρίποντο του Λάνγκφορντ όμως στο τέλος, έστειλε την ΑΕΚ στο ημίχρονο στο -7 (52-45).

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξέμεινε από δυνάμεις, κάτι απολύτως λογικό, αφού ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και οι πολλές απουσίες άφησαν τα σημάδια τους στην «Ένωση». Ενδεικτικό είναι πως η ΑΕΚ είχε πετύχει μόλις δύο πόντους στα πρώτα 5:30 λεπτά του δεκαλέπτου, με τη Στρασμπούρ να χτίζει μια διαφορά στους +16 (63-47). Χρυσικόπολουλος και Μέικον βρήκαν κάποια μεγάλα σουτ, ωστόσο οι Γάλλοι ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, κλείνοντας την περίοδο με σκορ 73-58.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί. Λίγο η κούραση, λίγο η απογοήτευση από την διαφαινόμενη ήττα και την έκταση του σκορ, «λύγισαν» τα πόδια των φιλοξενούμενων, με το τελικό χτύπημα της κόρνας να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 91-73.

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!