Μετά τη Γαλλία η Εθνική βόλεϊ γυναικών νίκησε και τη Φινλανδία με 3-1 σετ«τρελαίνοντας» το Ευρωπαϊκό βόλεϊ. Τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήραν και δεύτερη νίκη στον Α΄όμιλο που γίνεται στην Άγκυρα και με 6 βαθμούς ουσιαστικά βρίσκεται με το ένα πόδι στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Με μία μεγάλη ανατροπή από 23-19 στο 1ο σετ χάρις τα σερβίς της Μερτέκη και την Όλγα Στράντζαλη να κάνει τεράστια εμφάνιση το εθνικό συγκρότημα πήρε μία ιστορική νίκη που είναι η δεύτερη συνεχόμενη στη διοργάνωση και η τέταρτη συνολικά στην ιστορία της στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Το κερασάκι στην τούρτα για το 26-24 του 1ου σετ έβαλε η Τζίνα Λαμπρούση που για άλλη μία φορά ήταν «άπαιχτη» στο φιλέ.

Η ελληνική ομάδα έφτασε στους 6 βαθμούς στον Α΄όμιλο, με έναν αγώνα περισσότερο είναι στην 2η θέση και κρατάει γερά την 3η θέση. Η Βουλγαρία και η Φινλανδία έμειναν καθηλωμένες στον 1 βαθμό. Βέβαια πολλά μπορούν να γίνουν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές όπου η ελληνική ομάδα έχει δύσκολες αποστολές με την Σερβία αλλά και την Βουλγαρία σε ματς που θα κριθούν πολλά για το τελικό πλασάρισμα. Εφόσον η Εθνική ομάδα πετύχει τον άθλο της πρόκρισης θα αντιμετωπίσει ομάδα από τον όμιλο της Ουγγαρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!