Επικρατώντας με 27-22 του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ έκανε το 3-2 στους τελικούς του πρωταθλήματος και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Hanball Premier.

Η Ένωση με τη νίκη αυτή κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα με τον Μοντόρο και την ΑΕΚ να απαντά άμεσα με τον Μαντάλινιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 4-3, με την «Ένωση» να πατά… το γκάζι σε εκείνο το σημείο και να φτάνει στο 6-4, με τους Κεδέρη και Ηλιόπουλο να βγαίνουν μπροστά.

">

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ακόμη πιο επιβλητικοί στη συνέχεια και έφτασαν αρχικά στο 8-5, ενώ στη συνέχεια ανέβασαν τη διαφορά έως το +6, εκμεταλλευόμενοι τη δίλεπτη του Μπάουερ και την πολύ παρουσία σε άμυνα και επίθεση.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έφτασαν γρήγορα στο 12-9, ενώ οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με 14-12 υπέρ της ΑΕΚ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ αποφασιστικά και με τον Παπαβασίλη να είναι εξαιρετικός, όχι απλά ισοφάρισε, αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ (15-16).

Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού ανέβασε την απόδοσή της και με φέρνοντας ξανά το παιχνίδι στα μέτρα της, πήρε ξανά το προβάδισμα, το οποίο έφτασε έως και το +4 (20-16), με τον Λέμος να είναι σε εξαιρετικό απόγευμα.

Το σύνολο του Νίκου Γραμματικού μείωσε σε 20-18, αλλά από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και έπειτα, η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη και έφτασε αρχικά στο 23-18, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει.

Έτσι, ο «δικέφαλος» ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, η οποία πήγε ακόμη και στο +6 (27-21) και εντέλει πήρε τη νίκη και το πρωτάθλημα, επικρατώντας 27-22.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!