
Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε για ακόμη μία φορά την τεράστια κλάση του, καθώς «πέταξε» στα 8,36 μέτρα και κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στον Βόλο.
Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πως αρχίζει να βρίσκει ξανά τον καλό του αγωνιστικό ρυθμό, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό άλμα που του χάρισε εύκολα τη νίκη.
Με τον ανταγωνισμό να μην μπορεί να τον απειλήσει ουσιαστικά, ο Τεντόγλου χρειάστηκε ουσιαστικά μία κορυφαία προσπάθεια για να εξασφαλίσει την πρωτιά.
Στη συνέχεια επέλεξε να μην πιέσει τον εαυτό του, ολοκληρώνοντας την παρουσία του με άκυρα άλματα.
Ο κόσμος στον Βόλο αποθέωσε τον κορυφαίο Έλληνα άλτη, με τον ίδιο να ανταποδίδει την αγάπη των φιλάθλων, υποκλινόμενος προς την εξέδρα μετά την επιτυχία του.
Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος τερμάτισε ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει τον Έλληνα πρωταθλητή.
Ο Τεντόγλου συνεχίζει έτσι την πορεία του προς τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας πως παραμένει ένας από τους κορυφαίους αθλητές του μήκους παγκοσμίως.