Την πρόκριση του στον τελικό των 50μ. ύπτιο πανηγύρισε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος μάλιστα «έσπασε» και το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη!

Παρών στον μεγάλο τελικό των 50μ. ύπτιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βουδαπέστης θα είναι ο Απόστολος Χρήστου, παίρνοντας μια εντυπωσιακή πρόκριση από τα ημιτελικά της διοργάνωσης, κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο Χρήστου έκανε χρόνο 24:39 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ημιτελικού, πίσω από τον Αμερικανό Χάντερ Άρμστρονγκ, σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό (Σάββατο 25/6, 19:00) με την τρίτη καλύτερη επίδοση!

Έτσι, ο Έλληνας κολυμβητής θα βρεθεί στον δεύτερο τελικό του στη διοργάνωση, μετά από αυτόν των 100μ. ύπτιο.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστου ήταν φιναλίστ (όγδοος) στα 50μ. ύπτιο και το 2019 στη Γκουανγκζού, ενώ γίνεται μόλις ο τρίτος Ελληνας κολυμβητής που προκρίνεται σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην ίδια διοργάνωση, επίτευγμα που έχουν σημειώσει -εις διπλούν μάλιστα- ο Αρης Γρηγοριάδης (στα ίδια αγωνίσματα) και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Ταχύτεροι του Χρήστου ήταν μόνο οι δύο Αμερικανοί, ο Τζάστιν Ρες με 24.14 και ο Χίλτον Αρμστρονγκ με 24.16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον τελικό πέρασαν ακόμη, ο Ιταλός Τόμας Τσέκον (νικητής στα 100μ. με παγκόσμιο ρεκόρ) με 24.46, ο Πολωνός Κσαβέρι Μάσιουκ με 24.48, ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Γκλίντα με 24.54, ο Αυστραλός Αϊζακ Αλαν Κούπερ με 24.60 και ο Γερμανός Ολε Μπραουνσβάιχ με 24.61.