Στους «16» του Miami Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το 2-1 σετ με τον Κριστιάν Γκαρίν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.3) άργησε, αλλά έκανε πρεμιέρα στο Miami Open και παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά από τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν, πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-4) και την πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χάτσανοφ, Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ρωσος είχε επικρατήσει νωρίτερα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) του Τσέχου Γίρι Λεχέτσκα (Νο.44).

Στο πρώτο σετ οι δύο αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους σερβίς μέχρι και το 8ο game. Σε εκείνο το καθοριστικό σημείο ο Τσιτσιπάς έκανε το break, προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια σέρβιρε για να κλείσει το σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Γκαρίν να πιέζει και να φτάνει, μάλιστα, σε τριπλό break point μόλις στο 2ο game. Η αντίδραση του Στέφανου ήταν αξιοθαύμαστη και αφού τα έσβησε και τα τρία, με 5 σερί πόντους κράτησε δύσκολα το σερβίς του.

Ο Χιλιανός, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και αφού κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια και προηγήθηκε 5-4, στο 10ο game έκανε break χωρίς να χάσει πόντο και ισοφάρισε 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ το παιχνίδι ήταν εξίσου συναρπαστικό. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του μέχρι και το 9ο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break προηγήθηκε 5-4 και στη συνέχεια σέρβιρε για το 6-4 και τη νίκη με 2-1 σετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!