Στην «χρυσή βίβλο» του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό μπήκε η 18χρονη Θένια Σαρβανάκη καθώς φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών που διεξήχθη στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Μπορεί να μην ήταν το φαβορί της κατηγορίας των -62 κιλών όμως έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριας κόσμου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στις κορασίδες και δεύτερη στο περσινό ευρωπαϊκό νεανίδων, παρέδωσε… μαθήματα παραγωγικού και ουσιαστικού ταεκβοντό απέναντι σε κορυφαία ονόματα της κατηγορίας όπως περιγράφει η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 13ο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην Ιστορία της διοργάνωσης σε επίπεδο γυναικών και το τέταρτο ασημένιο μετά από αυτά των Μόρφω Δροσίδου (1993, 1997) και Κατερίνα Μπάση (1993).

Στον μεγάλο τελικό η Ελληνίδα αθλήτρια κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σάρα Τσάαρι από το Βέλγιο, η οποία νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν 3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του Μάντσεστερ. Νικηφόρο το πρώτο σετ για την Σαρβανάκη με 3-1, ισοφάρισε η Τσάαρι με σκορ 3-2 στο δεύτερο σετ και όλα πλέον ήταν έτοιμα να κριθούν στο τρίτο και καθοριστικότερο.

Δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-6, όμως η Τσάαρι άρπαξε τη νίκη στον εναπομείναντα χρόνο με σκορ 7-12, αρπάζοντας στο παρά ένα το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια της Σαρβανάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα η Νάσια Μητσοπούλου, μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας, είχε δύσκολη αποστολή στα -67 κιλά, αφού στον γύρο των 16 (σ.σ. είχε προηγηθεί η νίκη επί της Νίλσεν με 2-0 στις 32) κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα Βιετ Ενίν από την οποία ηττήθηκε με 2-0, χάνοντας το πρώτο σετ στην υπεροχή.