Ο Ολυμπιακός για 17η φορά στην ιστορία του, σήκωσε το τρόπαιο καθώς νίκησε με 3-2 σετ τον Μίλωνα στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών στη Λάρισα.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν το τρόπαιο στα… χέρια τους με 10-7 στο τάι μπρέικ, όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και κατέκτησαν με 16-14 και 2-3 το Κύπελλο, σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

">

Η εικόνα του αγώνα

Στους πρώτους πόντους οι Νεοσμυρνιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στο σερβίς από τους αντιπάλους τους, αλλά και τα καλά δικά τους τελειώματα, για να προηγηθούν με 6-4.

Ο Γιορντάνοφ ξεκίνησε πολύ καλά κι έστειλε την ομάδα του στο +3 (7-4), με τους Πειραιώτες να απαντούν με ένα επί μέρους 5-1 για να προηγηθούν για πρώτη φορά (9-8).

Οι παίκτες του Ψάρρα όμως αντέδρασαν και τόσο με τις επιθέσεις του Βούλγαρου, όσο και με δύο συνεχόμενα μπλοκ του Χαραλαμπίδη βρέθηκαν στο +3 (14-11).

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα διατήρησαν τη συγκεκριμένη διαφορά, με τις επιθέσεις του Πολουγιάν να δίνουν πόντους σε κρίσιμα σημεία. Τα επιθετικά… ξεσπάσματα του Ιντάλγκο δεν έφτασαν στον Ολυμπιακό που έχασε το σετ με 25-19 και έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0.