Το Μιλάνο “χωρίζεται” στα δυο και το μεγάλο ιταλικό ντέρμπι, Μίλαν – Ίντερ, “μεταφέρεται” σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τα ημιτελικά του Champions League. «Derby della Madonnina»… πράξη πρώτη (22:00).

Πέρασαν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες στους ημιτελικούς του Champions League. Μίλαν και Ίντερ είναι έτοιμες, γι’ ακόμη μια ευρωπαϊκή «μονομαχία».

Η κοινή τους έδρα θα φιλοξενήσει και τα δύο παιχνίδια και θα βγάλει τον ένα φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ήταν στα ημιτελικά του 2003, όταν η Μίλαν προκρίθηκε επί της συμπολίτισσάς της χάρη στο εκτός έδρας γκολ (0-0 εντός και 1-1 εκτός) και κατέκτησε στη συνέχεια το τρόπαιο, νικώντας 3-2 στα πέναλτι στον τελικό τη Γιουβέντους (0-0) στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι δυο ομάδες είχαν κοντραριστεί και στους προημιτελικούς του 2005, με τη νίκη της Μίλαν στις δύο αναμετρήσεις (2-0 και 0-3). Τότε, όμως, στην Κωνσταντινούπολη οι «ροσονέρι» έχασαν στα πέναλτι με 3-2 το τρόπαιο από τη Λίβερπουλ (3-3 στα 90 και 120 λεπτά).

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 201 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Ίντερ να έχει 77 νίκες, η Μίλαν 63 και άλλα 61 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Η Μίλαν έφτασε στα ημιτελικά ου Champions League, αποκλείοντας στους «16» την Τότεναμ και στους «8» τη Νάπολι. Αντίστοιχα, η Ίντερ “πέταξε” εκτός διοργάνωσης Πόρτο και Μπενφίκα.

Ο Ραφαέλ Λεάο είναι ο μεγάλος “πονοκέφαλος” των ανθρώπων της Μίλαν. Ο Πορτογάλος επιθετικός αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αγώνα με τη Λάτσιο και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Τραυματίας είναι ο στόπερ Σκρίνιαρ για την Ίντερ, ενώ δίνουν “μάχη” για να προλάβουν οι Ντ’ Αμπρόζιο και Γκόζενς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν – Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ – Τονάλι, Κρούνιτς, Μπενασέρ – Ντίαθ, Ζιρού, Σαλεμάκερς.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπατσόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μκιταριάν, Ντιμάρκο – Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανίας)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">