Η UEFA έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα του δημάρχου του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία.

Η γερμανική πόλη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στην αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοθεσία που πέρασε από το ουγγρικό Κοινοβούλιο πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία στο πλαίσιο του Euro 2020.

Ωστόσο, η UEFA απέρριψε το αίτημα του, δεδομένου ότι ανταποκρινόταν στους νέους νόμους της Ουγγαρίας και πρότεινε εναλλακτικές ημερομηνίες για να ανάψει το γήπεδο με χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος – ένα μήνυμα που στοχεύει σε μια απόφαση που λαμβάνεται από το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο – η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.