Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται πλέον το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά το νέο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης. Στη διάρκεια του αγώνα της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βινίσιους αντάλλαξε «γαλλικά» με οπαδούς των νυχτερίδων που τον αποκαλούσαν μαϊμού. Ο διαιτητής απέβαλε πάντως τον παίκτη της Ρέαλ.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει πρόβλημα και αυτό δεν είναι ο Βινίσιους. Ο Βινίσιους είναι το θύμα. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό» είπε ο Κάρλο Αντσελότι.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης που ζήτησε ισχυρή αντίδραση από τη διοργανώτρια ενώ στο παιχνίδι μπήκε και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, καθώς ο Βινίσιους είναι Βραζιλιάνος.

«Δεν είναι δίκαιο για ένα παιδί που βγήκε από τη φτώχεια, που είναι νικητής της ζωής και έγινε ένας από τους καλύτερους πάικτες στον κόσμο και σίγουρα ο κορυφαίος στη Ρεάλ Μαδρίτης, να υπόκειται σε τέτοια κακοποίηση σε κάθε γήπεδο που παίζει» είπε ο Λουίς Ινάσιο Ντα Σίλβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ο πρόεδρος της FIFΑ εξέφρασε τη στήριξή του στον Βινίσιους για τη ρατσιστική επίθεση. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μάλιστα υπενθύμισε ότι υπάρχει κανονισμός για τέτοιες περιπτώσεις που προβλέπει διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την ομάδα της οποίας ο παίκτης υφίσταται ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Τόνισε ότι θα πρέπει σε όλες τις χώρες να εφαρμόζεται ο κανονισμός χωρίς δισταγμό.