Η συνεργασία της Εθνικής Σενεγάλης με τον Παπ Μπουνά Τιαό ολοκληρώθηκε, καθώς η πορεία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμεναν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας.

Ο 45χρονος τεχνικός αποτελεί πλέον παρελθόν από τον πάγκο της αφρικανικής ομάδας, με τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση να αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της απόφασης.

Ωστόσο, η αποχώρησή του συνδέεται και με την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από τις αρμόδιες αρχές. Ο Τιαό αναμένεται να απουσιάσει από τους πέντε πρώτους αγώνες της Σενεγάλης στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2027, καθώς του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού.

Η ποινή αφορά το περιστατικό στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Ραμπάτ, όταν ο προπονητής έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Μαρόκου.

Πλέον, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, με τα πρώτα ονόματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’Equipe», ένας από τους βασικούς υποψηφίους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Πατρίκ Βιεϊρά.

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Γαλλίας και παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998, παρότι έχει γεννηθεί στο Ντακάρ, διαθέτει σημαντική εμπειρία από ευρωπαϊκούς πάγκους και θεωρείται μία από τις επιλογές που εξετάζει η Σενεγάλη για τη νέα εποχή της.