Η Βαλένθια έγραψε ξανά ιστορία στην Ισπανία, επιστρέφοντας στην κορυφή της Liga Endesa μετά από οκτώ χρόνια.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ έκανε νέο εντυπωσιακό break στους τελικούς απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 108-84 και κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάιμε Μοντέρο.

Ο Δομινικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο, σημείωσε 23 πόντους με 4/8 τρίποντα, ενώ πρόσθεσε 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, διαλύοντας την άμυνα των Καταλανών. Πολύτιμη ήταν και η παρουσία των Τέιλορ με 21 πόντους και Μουρ με 19.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε με τον Πάντερ (23 πόντοι) και τον Σενγκέλια (15 πόντοι), όμως δεν κατάφερε να αντιδράσει στα κρίσιμα σημεία.

Η Βαλένθια έλεγξε από νωρίς το παιχνίδι, πήρε διαφορά ασφαλείας και πανηγύρισε τον τίτλο, με τον Μοντέρο να αποχαιρετά ιδανικά την ομάδα πριν τη νέα σελίδα της καριέρας του στον Ολυμπιακό.