Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών του ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στο ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο στα οποία μπήκε «λουκέτο» αφού το στέγαστρο Καλατράβα κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο, τονίζοντας πως «θα αργήσει να ξαναλειτουργήσει το στάδιο». 

«Το στέγαστρο έχει πολλά προβλήματα τα οποία είναι εμφανή, όπως οι σκουριές και τα μπουλόνια που έχουν χαλαρώσει, και άλλα που έχουν κοπεί, και προέκυψαν λόγω της κακής συντήρησης αλλά υπάρχουν και αφανή σημεία, τα οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνα, και χρειάζονται ενδελεχή έρευνα για την έκταση και την επικινδυνότητά τους», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το στέγαστρο έχει μόνιμη ταλάντωση η οποία δημιουργεί κόπωση του υλικού, κι εκτίμησε πως θα αργήσει να ξαναλειτουργήσει το στάδιο.

">

Θέση για το πολύκροτο θέμα που έχει προκύψει με την στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα και την αναστολή της λειτουργίας του ΟΑΚΑ, πήρε χθες και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι η μελέτη έχει μεταφερθεί στο ΤΕΕ έτσι ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα επίμαχα σημεία της, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει άμεσα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Αρκετός κόσμος συνεχίζει να επισκέπτεται τον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Πρόκειται άλλωστε μια πολύ μεγάλη έκταση που πολλοί επιλέγουν να κάνουν την γυμναστική τους, να περπατήσουν, να κάνουν βόλτα με τα παιδιά τους.

Στην «Αγορά» όπου υπάρχει η μεγάλη αψίδα, αρκετός κόσμος κάνει σήμερα το πρωί τις βόλτες του. Γύρω από το Στάδιο έχει μπει μεταλλική περίφραξη αλλά ο κόσμος συνεχίσει να πηγαίνει στον περιβάλλοντα χώρο. Υπάρχουν φυσικά και αρμόδιοι φύλακες ώστε να μην πλησιάσει κόσμος.