Ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει διαβάσει καλά το μάθημά του και με εντυπωσιακή άμυνα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 81-73 επί της ΑΕΚ και να ισοφαρίσει σε 1-1 την σειρά των προημιτελικών της Basket League.

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» τη χαμένη μάχη των ριμπάουντ, με την ΑΕΚ να μαζεύει παραπάνω από τα διπλάσια «σκουπίδια» (25-12), ενώ οι γηπεδούχοι, οι επιχείρησαν να τρέξουν σε κάθε πιθανή ευκαιρία, υπέπεσαν σε μικρά λάθη ή κακές εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν πιθανούς πόντους.

Στην αρχή, το σκορ τράβηξε ο Λοβ. Μετά ανέλαβε ο Τσαλμπούρης και στη συνέχεια η ομάδα.

Η ΑΕΚ μετά το θετικό ξεκίνημα (15-11, 16-13) άρχισε να κυνηγάει στο σκορ, με τον Μέικον να της δίνει ανάσες (7π. στο πρώτο ημίχρονο) και τον Μορέιρα να κυνηγάει τις φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Άμυνα και σκορ από τον Λοβ.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να μειώσει το σκορ, πλησίαζε, μονό και μόνο για να ξεφεύγει ο ΠΑΟΚ.

Ένα τρίποντο του Μπο Μπιτς έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (74-64), ενώ δύο ελεύθερες βολές του Κακλαμανάκη έφεραν το +12, 3.40 πριν το τέλος.

Η ΑΕΚ περιόρισε τα λάθη της (μόλις 3 στο δεύτερο ημίχρονο) κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ, αλλά είχε πολλές και άστοχες επιλογές.

Ο Λοβ ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Μάλκολμ Γκρίφιν τον σιγόνταρε (13π.), αλλά οι βοήθειες που έδωσαν οι Κάρτερ, Παπαντωνίου και Κακλαμανάκης ήταν πολύτιμες.

Η ΑΕΚ έχασε πολλά στην ατομική άμυνα, αυτό που της έδωσε τη νίκη την Τρίτη, αφού ο Λοβ έκανε ό,τι ήθελε, ενώ οι γηπεδούχοι μοίρασαν 20 ασίστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 40-34, 60-55, 81-73