Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε του Περιστερίου με 81-67 στο ΟΑΚΑ, έκανε το 3-2 στη σειρά των ημιτελικών και πλέον στρέφει την προσοχή του στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή. Πρώτος τελικός την Κυριακή (4/6) στο ΣΕΦ.

Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε πέμπτο αγώνα στην έδρα του για να καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς της Basket League. Πέρυσι ήταν η Λάρισα και φέτος το Περιστέρι που ζόρισε τους πράσινους.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ (41-39), ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνα του, μπλόκαρε το Περιστέρι και κατάφερε να ξεφύγει με διψήφιες διαφορές, φτάνοντας άνετα στη νίκη.

Ο Χρήστος Σερέλης είδε τον Δημήτρη Αγραβάνη να κάνει τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Πονίτκα, Γκριγκόνις και Γκουντάιτις να ακολουθούν σε απόδοση τον Έλληνα φόργουορντ.

Από πλευράς Περιστερίου, ο Φρανσίσκο σημείωσε 16 πόντους, ωστόσο εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ετοιμάζεται πλέον για τους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνουν την τρίτη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV