Η Dream Team παραμένει μέχρι και σήμερα η τελειότερη ομάδα που πάτησε ποτέ στα μπασκετικά παρκέ . Στις 8 Αυγούστου του 1992 ο κόσμος αντίκρισε την Team USA στην τελευταία, χρυσή, παράστασή της. Μέχρι και σήμερα ο θρύλος λέει πως ένα προπονητικό διπλό μεταξύ αυτών των παικτών ήταν ο καλύτερος αγώνας μπάσκετ που έχει υπάρξει από καταβολής του αθλήματος.

Ήταν η πρώτη φορά. Οι επαγγελματίες του NBA αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό να επουλώσουν τον τραυματισμένο εγωισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 8 Αυγούστου του 1992 η Dream Team αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Ολοκληρώνοντας τον προδιαγεγραμμένο θρίαμβό της, με την επικράτηση κόντρα στην ομάδα του Πέταρ Σκάνσι με σκορ 117-85.

Αντίπαλός της, για δεύτερη φορά στο τουρνουά, ήταν η Κροατία. Ό,τι και αν σκαρφίστηκαν ο Ντράζεν Πέτροβιτς (24π.), ο Ντίνο Ράτζα (23π.) και ο Τόνι Κούκοτς (16π.), δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν την τελειότερη ομάδα που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο Μάικλ Τζόρνταν σταμάτησε στους 22 πόντους, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ πρόσθεσε 17 και ο Πάτρικ Γιούινγκ 15. Για τις ΗΠΑ ήταν η αρχή μιας σχεδόν ατελείωτης κυριαρχίας. Και για τους Κροάτες, η αρχή τους τέλους τους, αφού ένα καλοκαίρι αργότερα θα έχαναν για πάντα τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

">

Μερικά στιγμιότυπα από τις καλύτερες φάσεις τους στο τουρνουά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!