Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει για ακόμη μία φορά θραύση, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να τον παρακολουθούν μιας και δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσουν, σκόραρε με… άνεση 41 πόντους η Ελλάδα νίκησε με 99-79 την Ουκρανία, έκανε το 4×4 στον όμιλό της, «κλείδωσε» την 1η θέση και συνεχίζει με στόχο να φτάσει ως το τέλος του Eurobasket.

Ο Γιάννης είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται σε αυτό το Eurobasket και αυτό το κατάλαβαν και οι Ουκρανοί, οι οποίοι στα πρώτα 7 λεπτά είχαν δεχθεί 9 πόντους από τον Greek Freak.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε από νωρίς αλλά συναντούσε αντίσταση από τους αντιπάλους, οι οποίοι έβρισκαν λύσεις από τον Μιχάιλιουκ και κατάφερναν να παραμένουν κοντά, όπως δείχνει και το 23-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν δοσυκολότερα στη δεύτερη, αφού η Ουκρανία μπήκε με σερί 5-0 και προηγήθηκε με 23-25, για να ξαναπροσπεράσει η Εθνική ομάδα με τρίποντο του Σλούκα (26-25).

Γενικά, όμως, ήταν φανερό ότι υπήρχαν προβλήματα εξαιτίας και του σκληρού παιχνιδιού των Ουκρανών, οι οποίοι κατάφεραν να είναι στο +7 (39-46) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο Αντετοκούνμπο είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο και το έκανε, με τον Καλάθη να δημιουργεί και τον Γιάννη να σκοράρει. Έτσι, το σκορ έγινε 50-49 για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είδε τους παίκτες του να παίζουν πολύ καλή άμυνα, να βγάζουν αιφνιδιασμούς και να ξεφεύγουν με 65-55 στο 27′, πηγαίνοντας στο +14 (71-57) με δύο συνεχόμενα τρίποντα.

Η Εθνική ομάδα είχε, πλέον, την εικόνα που έπρεπε και με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή δουλειά στην άμυνα πήγε και στο +21 (80-59) στο 32′, με τον Αντετοκούνμπο να φτάνει τελικά στους 41 πόντους και να επιβεβαιώνει ότι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Eurobasket, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει έτσι ως το τέλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79