Με μία σχετική εύκολη νίκη επί της ουραγού Βιλερμπάν κατόρθωσε ο Ολυμπιακός να κλείσει θετικά τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague: 73-85, ημίχρονο 37-49. Ο αγώνας έγινε στη Λυόν.

Η εκπληκτική απόδοση του Σακίλ ΜακΚίσικ, που πέτυχε και τους 13 πόντους του στο πρώτο μέρος, βοήθησε τον Ολυμπιακό να αποσπαστεί με διψήφια διαφορά στα μέσα της β’ περιόδου: 28-38. Το ξέσπασμα του Άλεκ Πίτερς έφερε τη διαφορά στους 18 πόντους (39-57), αλλά οι Γάλλοι πλησίασαν ξανά: 52-59. Ο Αϊζέια Κάνααν οδήγησε τους Πειραιώτες σε σερί 0-12 (52-71 με τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη) και η συνέχεια ήταν πιο εύκολη, αφού η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 8 πόντους.

Ο Κάνααν ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού με 19 πόντους, ενώ ο Πίτερς πρόσθεσε 17 και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος 11. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 8, Λαρεντζάκη 8, Μπραζντέικις, Παπανικολάου 3, Πετρούσεφ 4, Σίκμα, Φαλ 2, Μιλουτίνοφ. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη, ήταν ανάμεσα στους θεατές του αγώνα.

Από τη Βιλερμπάν, που έχει προπονητή τον Ιταλό Ομοσπονδιακό Τζιανμάρκο Ποτζέκο, ο Λουαού-Καμπαρό πέτυχε 16 πόντους, όσους και ο τέως «πράσινος» Πάρις Λι. Διακρίθηκαν και οι Σκοτ 12, Λοβέρν 10. Απουσίασε ο τραυματίας Νάντο Ντε Κολό.

Ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από οδυνηρή ήττα απέναντι στη Βίρτους στη Μπολόνια, μετράει πλέον 8 νίκες και 8 ήττες. Η Βιλερμπάν παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 2-14. Η Ρεάλ Μαδρίτης προπορεύεται στη βαθμολογία με 15 νίκες σε 16 αγώνες, ενώ η Βίρτους βρίσκεται στο 11-5 μαζί με τη Μπαρτσελόνα.

O Παναθηναϊκός (8-7) αντιμετωπίζει τη φιλόδοξη Αρμάνι (6-9) στο Μιλάνο, δύο βράδια μετά το θριαμβευτικό διπλό που πέτυχε στο Μονακό με το νικητήριο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την τελευταία εβδομάδα του 2023, οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Πέμπτη τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί την Παρασκευή απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο, στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το επόμενο φάιναλ-φορ.