Η κοινοπραξία με επικεφαλής την οικογένεια Ρίκετς, ιδιοκτήτες των Chicago Cubs στο μπέιζμπολ, αποχώρησε από τη διεκδίκηση της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

Όπως μετέδωσε το Reuters, oι τελικές προσφορές για τον σύλλογο υποβλήθηκαν χτες, Πέμπτη.

Η οικογένεια Ρίκετς, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους Κεν Γκρίφιθ και Νταν Γκίλμπερτ, υπέβαλε προσφορά μόνο σε μετρητά και συμπεριλήφθηκε στη λίστα τεσσάρων προσφορών της U.S Bank Raine Group, που επιβλέπει την πώληση της Τσέλσι.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε η οικογένεια, «ο όμιλος Ricketts-Griffin-Gilbert αποφάσισε, μετά από προσεκτική εξέταση, να μην υποβάλει τελική προσφορά για την Chelsea F.C».

«Κατά τη διαδικασία οριστικοποίησης της πρότασης, έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι ορισμένα ζητήματα δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν δεδομένης της ασυνήθιστης δυναμικής γύρω από τη διαδικασία. Διατηρούμε μεγάλο θαυμασμό για την Τσέλσι και τους οπαδούς της και ευχόμαστε στους νέους ιδιοκτήτες να είναι καλά», προστίθεται.

Η αιφνιδιαστική απόσυρση της οικογένειας Ρίκετς αφήνει στην κούρσα κοινοπραξίες με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των LA Dodgers, Τοντ Μπόελι, τον πρώην πρόεδρο της Liverpool, Μάρτιν Μπρόουτον και τον συνιδιοκτήτη Boston Celtics, Στιβ Παλιούκα, ως εναπομείναντες πλειοδότες.

Η οικογένεια Ρίκετς πραγματοποίησε συναντήσεις με ομάδες οπαδών της Τσέλσι, όταν έγινε γνωστό ότι το 77% των μελών του Chelsea Supporters’ Trust (CST) δεν υποστήριξε την προσφορά τους για τον σύλλογο.

Πρόκειται για μία στάση που ήρθε ως απάντηση σε email από το 2019 που διέρρευσαν και στα οποία ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζο Ρίκετς περιέγραφε τους μουσουλμάνους ως “εχθρό” του. Ο Τζο δεν συμμετείχε στην προσφορά για την Τσέλσι, αλλά επικεφαλής της κοινοπραξίας είχαν τεθεί η κόρη του Λάουρα και ο γιος του Τομ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν στο Reuters ότι η απόσυρση της οικογένειας από την διεκδίκηση της Τσέλσι δεν ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης των οπαδών, αλλά λόγω διαφορών μεταξύ των μερών της κοινοπραξίας.