Οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν αποβλήθηκαν από την Euroleague, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να τονίζει ότι μόνο σίγουρη δεν είναι η επιστροφή των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του CEO της διοργάνωσης στο «MaxBet radio»:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πως έχει κυλήσει η σεζόν μέχρι τώρα. Δυστυχώς, είχαμε ξανά κάποια προβλήματα εξαιτίας της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Για το πότε και αν θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες στις διοργανώσεις: «Είναι νωρίς να πούμε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει μετά το Final Four. Θα δούμε πως θα είναι οι συνθήκες τότε. Εάν παραμείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα, το βλέπω πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες. Τότε θα χρειαστεί να προτείνουμε κάποια πράγματα στις ομάδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το πως αξιολογεί το Eurocup και πόσες ομάδες θα προκριθούν στην Ευρωλίγκα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη διοργάνωση. Έχει δείξει υψηλή ποιότητα, αλλά μία μόνο χρονιά δεν αρκεί για να αξιολογηθεί. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά με το συγκεκριμένο φορμάτ. Ο κάτοχος θα παίξει σίγουρα στην Ευρωλίγκα. Θα έπαιζε και ο φιναλίστ, αλλά η Μονακό εξασφάλισε την παρουσία της στα playoffs και έτσι δεν γίνεται».