Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και εμπορικά πρόσωπα του παγκόσμιου αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και χρόνια.

Το φετινό Μουντιάλ επιβεβαιώνει τη διαχρονική του απήχηση, καθώς εμφανίζεται σε πλήθος διαφημιστικών καμπανιών που προβάλλονται κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, ο 50χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας εκτιμάται ότι θα αποκομίσει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ) από συνεργασίες που συνδέονται με τη διοργάνωση, γεγονός που έχει προκαλέσει συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο του σχολιασμού βρίσκονται και τα διαλείμματα ενυδάτωσης που εφαρμόζει η FIFA στους αγώνες, τα οποία, πέρα από τον σκοπό προστασίας των ποδοσφαιριστών, δημιουργούν επιπλέον τηλεοπτικό χρόνο για διαφημίσεις.

Ο Μπέκαμ πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών όπως οι Pepsi, McDonald’s, Lay’s, Stella Artois, Bank of America, Verizon, Home Depot και Adidas, με την τελευταία να διατηρεί ισόβια συνεργασία μαζί του. Παράλληλα, έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το εμπορικό του προφίλ.

Οι εντυπωσιακές απολαβές του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με μέρος του κοινού να θεωρεί υπερβολικά τα ποσά, ενώ άλλοι τονίζουν ότι πρόκειται για τη φυσική εξέλιξη ενός brand που έχει χτιστεί επί δεκαετίες.