Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε για πέμπτη διαδοχική χρονιά την κατάκτηση του Stoiximan Super Cup, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 101-96 στον τελικό που διεξήχθη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγουμένως αποκλείσει την ΑΕΚ και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Μοντέρο πρόσθεσε 20 πόντους, ενώ ο Φουρνιέ σημείωσε 19.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, επτά παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Φόστερ να έχει 18 και τους Όσμαν και Αλεξάντερ από 15.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 (25-17), ενώ στη δεύτερη έφτασε να προηγείται ακόμη και με 21 πόντους (50-29).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στη συνέχεια, μειώνοντας στους εννέα στο τέλος της τρίτης περιόδου (74-65).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά περιορίστηκε ακόμη περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στον πόντο, 94-93 – 1:10 πριν από τη λήξη- όμως ο Μοντέρο με καλάθι έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό.

Τα δύο άστοχα τρίποντα του Καλάθη δεν επέτρεψαν στον «Δικέφαλο» να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τον Ολυμπιακό να «κλειδώνει» τη νίκη από τη γραμμή των βολών.