Τα αθλητικά γεγονότα του 2022 ήταν αρκετά και μας έφεραν πάλι πίσω, πιο κοντά στην κανονικότητα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, που έβαλε κάποια πράγματα στον πάγο ή ανάγκασε πολλές διοργανώσεις να διεξαχθούν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Το 2022, οι διοργανώσεις ήταν και πολλές και διεξήχθηκαν όπως τις ξέρουμε, με εξαίρεση εκείνη που έκλεισε τη χρονιά, το Μουντιάλ του Κατάρ, το οποιο για πρώτη φορά στην ιστορία του, έλαβε χώρα τον χειμώνα…

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2021

Η χρονιά άρχισε με ποδόσφαιρο και τελείωσε με ποδόσφαιρο. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων της ηπείρου, και παρόλο είχε το 2021 στο τέλος του, ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Νικήτρια αναδείχθηκε η Σενεγάλη, η οποία κέρδισε στον τελικό στα πέναλτι την πολυνίκη του θεσμού Αίγυπτο, σε μια μονομαχία των τότε συμπαικτών στη Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ.

">

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022

Δυο ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής είχαν ξεκινήσει οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που έλαβαν χώρα στο Πεκίνο. Οι Νορβηγοί ήρθαν πρώτοι στα μετάλλια, έχοντας και τα περισσότερα χρυσά, με 16, αλλά και τα περισσότερα στο σύνολο, με 37. Οι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν δυστυχώς να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο.