Πέρυσι, ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερο από το 75% των επενδύσεων του στην ανάπτυξη των κορυφαίων μοντέλων του όπως η Mercedes-Benz G-Class, η S-Class και μοντέλα με την υπογραφή της AMG.

Νεότερο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ βασιζόμενο σε πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Mercedes-Benz, θέλει από τα 33 μοντέλα που διαθέτει η μάρκα στις αγορές της Β. Aμερικής και της Ευρώπης να επιβιώνουν μόνο τα 14.

Τα περισσότερα από τα μοντέλα που θα αποχαιρετήσουν είναι κουπέ και στέισον. Θυμίζουμε ότι η κουπέ και κάμπριο εκδόσεις της S-Class αποτελούν παρελθόν, ενώ οι C-Class Coupé και Ε-Class Coupé θα αντικατασταθούν από τη νέα CLE.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 2024 θα σημάνει το τέλος της CLS με την AMG GT 4 Door να ακολουθεί, ενώ στο μέλλον θα σταματήσει και η καριέρα των GLC Coupé και GLE Coupé.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz θα αποχαιρετήσει την C-Class Estate το 2028 και η νέα CLA Shooting Βrake που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025 θα είναι το τελευταίο μοντέλο με αμάξωμα Shooting Brake της μάρκας.

Στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι η Μercedes-Benz δεν έχει ανάγκη στέισον και κουπέ μοντέλα για να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να κάνει μεγάλα άλματα στα ηλεκτρικά μοντέλα της, εξοπλίζοντας τα με μπαταρίες χωρητικότητας 150 kWh που θα τους προσφέρουν πάνω από 800 km αυτονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr