Κατά τις πρώτες 5 ημέρες της δοκιμαστικής φάσης «έξυπνη» κάμερα που είναι τοποθετημένη στην Λεωφόρο Συγγρού, εντόπισε περίπου 3.000 παραβάσεις, με τα πρόστιμα να ανέρχονται σχεδόν σε 1.000.000 ευρώ!

Οι πιο συχνές παραβάσεις που εντοπίζονται περιλαμβάνουν τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση, την απουσία ζώνης ασφαλείας και την υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας.

">

Το σύστημα διευκολύνει τη καταγραφή κάθε παράβασης, προσφέροντας λεπτομερείς φωτογραφίες και βίντεο που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτρονική επαλήθευση και αποστολή των προστίμων στους κατόχους των οχημάτων.

Η προσωρινή εγκατάσταση αυτής της κάμερας εντάσσεται σε μια μεγαλύτερη προσπάθεια των αρχών να επεκτείνουν το δίκτυο «έξυπνων» καμερών σε βασικές οδικές αρτηρίες στην Αθήνα και άλλες αστικές περιοχές.

Καθώς προκύπτουν πληροφορίες από την κυβέρνηση, οι επόμενες κινήσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση χιλιάδων όμοιων μονάδων σε πολλούς τόπους της χώρας.

Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αυτοματοποιημένη επιτήρηση και επαλήθευση των παραβάσεων, καθώς επίσης και η μείωση των σοβαρών περιστατικών. Αυτή η τεχνολογία στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Η ασφάλεια των οχημάτων αναμένεται να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για το κράτος.

Αν τα… δοκιμαστικά πρόστιμα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν από την πιλοτική λειτουργία περάσουμε στην εφαρμογή.