Γνωρίζετε ποιο είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ;

Σε μια ιδιωτική δημοπρασία που έγινε στο μουσείο της Mercedes στη Στουτγκάρδη το 2022, η μια από τις δυο Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 που έφτιαξε η εταιρεία, πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 135 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν ανώνυμο αγοραστή. Η τιμή πώλησης συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ, αφού πουλήθηκε για περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα που είχε πουληθεί νωρίτερα μια Ferrari 250 GTO.

Η Mercedes όπως είπαμε, έφτιαξε μόνο δυο τέτοια αυτοκίνητα, δίνοντας το όνομα του αρχιμηχανικού, Rudolf Uhlenhaut. Ήταν η street εκδοχή του αγωνιστικού αυτοκινήτου W 196 R grand prix, με τελική ταχύτητα τα 290 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το αυτοκίνητο που πουλήθηκε ήταν το δεύτερο κατά σειρά που φτιάχτηκε και εκείνο που ο Uhlenhaut, χρησιμοποιούσε για τον ίδιο, οδηγώντας το συχνά. Τα χρήματα, όπως είπε η Mercedes, θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου «Mercedes-Benz Fund».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s πρόσθεσε ότι τα έσοδα θα χρησιμεύσουν στην «παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποτροφιών στους τομείς της περιβαλλοντικής επιστήμης και της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για νέους».