Υπέρ της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είναι το 44% των πολιτών, με τους μισούς σχεδόν εξ αυτών να θεωρούν ότι είναι μια κίνηση που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών;» οι θετικές απαντήσεις αθροίζονται σε 44% και αναλύονται ως εξής:

  • 24% δήλωσε «Συμφωνώ, το έκανε την κατάλληλη στιγμή» και
  • 20% δήλωσε «Συμφωνώ, αν και έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα»

Σημειώνεται ότι και στις αρνητικές απαντήσεις μερίδα των πολιτών ενέκρινε την επιλογή Τσίπρα, αλλά για μεταγενέστερο χρόνο. Συγκεκριμένα:

  • 8% δήλωσε «Διαφωνώ, έπρεπε να περιμένει», ενώ
  • 43% δήλωσε «Διαφωνώ, η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία»

Η κίνηση Τσίπρα αντιμετωπίζεται θετικά από το 82% όσων τοποθετούν τον εαυτό τους στην Αριστερά, το 74% όσων δηλώνουν Κεντροαριστεροί και το 42% όσων ανήκουν στο Κέντρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εμφανίζεται μεγαλύτερο το ποσοστό που βλέπει θετικά την πρόταση Τσίπρα στους «καθαρά» Δεξιούς (21%), σε σχέση με τους Κεντροδεξιούς (14%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απήχησή της είναι επίσης ισχυρότερη στις νεαρές ηλικίες 17-34 ετών, με θετική γνώμη από το 52%. Στις ηλικίες 35-54 η θετική γνώμη για πρόωρες εκλογές φτάνει το 44%, ενώ είναι 41% στις ηλικίες άνω των 55 ετών.