Viral έγινε η αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Σεργκέι Ραντσένκο, τον οποίο αποκάλεσε ως «Παπαρατσένκο».

Ο Σ.Ραντσένκο ανάρτησε τέσσερα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία που αφορούν την στήριξη του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ, αλλά και τον ρόλο του ΚΚΕ στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Βουλή, ουσιαστικά χαρακτήρισε αερολογίες, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του καθηγητή, λέγοντας: «Και καλά αυτός πως τον λένε, αυτός ο ξένος ιστορικός, ο ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω εγώ, Παπαρατσένκο; Κάπως έτσι. Παπάρα-τσένκο.

Αλλά καλά αυτός, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν. Τώρα φταίω εγώ να πω που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια».

Δείτε το βίντεο στο 33ο λεπτό

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2042&v=V7m7sQbcpSA&feature=emb_title