Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της «έξυπνης εξειδίκευσης» βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Κάρλος Μοέντας, Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος στους τομείς της Ερευνας, της Επιστήμης και της Καινοτομίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Κρήτης ενημέρωσε διεξοδικά τον Ευρωπαίο επίτροπο για την στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα ερευνητικά-επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού και τη διασύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία στους τομείς του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την προαγωγή του ερευνητικού-επιστημονικού πεδίου στη Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ Μοέντας συνεχάρη την περιφέρεια για τις δράσεις που αναπτύσσει στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Αρναουτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ