«Φωτιά» έχουν βάλει στο πολιτικό σκηνικό με τα όσα είπαν οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες, με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς να κάνουν λόγο για «κουκουλοφόρους». Με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», αναφέρονται οι δύο εκ των τριών μαρτύρων.

Οι μάρτυρες με τα ψευδώνυμα έδωσαν καταθέσεις που κατά πολλούς δεν παραπέμπουν σε «απλούς οδηγούς», αλλά σε άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Πολλοί λένε μάλιστα ότι γνωρίζουν καλά τον χώρο του φαρμάκου και εικάζουν ότι μπορεί να πρόκειται ακόμη και για άτομα που δρουν στη βάση του ανταγωνισμού προς τη Novartis.

Οι καταθέσεις των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» αλλά και του τρίτου μάρτυρα κάνουν λόγο ακόμη και για βαλιτσάκι με ροδάκια το οποίο μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και περιείχε μοβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα. Γίνεται λόγος στις ίδιες καταθέσεις για λεφτά σε σακούλες και σε κίτρινους φακέλους, για μια διαφημιστική εταιρεία, αλλά και μαύρο χρήμα χέρι με χέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ποσά που έχουν αναφερθεί από τους μάρτυρες με ψευδώνυμο είναι άλλοτε 100.000, άλλοτε 120.000 (που μπήκαν σε σακάκι) και άλλοτε 1.000.000 ευρώ.