Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «είναι δείγμα αδυναμίας της Ελλάδας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης».

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα ανακήρυξε τον Λίβυο πρέσβη «persona non grata» την προηγούμενη Παρασκευή καθώς δεν παρέδωσε τη συμφωνία με την Τουρκία μέχρι την ημέρα εκείνη, όπως είχε ζητήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σχολιάζοντας την απέλαση, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι είναι δείγμα αδυναμίας. Δεν θα έχει αποτέλεσμα». Κάλεσε, παράλληλα, για μια προσέγγιση με «ηρεμία, υπομονή και λογική και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», ενώ τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Πολύ σωστή η τοποθέτηση του τούρκου ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ ο οποίος χαρακτήρισε «σημάδι αδυναμίας» την απέλαση του Λίβυουου πρεσβευτή από την Αθήνα ως αποτέλεσμα της ανακήρυξης ΑΟΖ μεταξύ Τουκρίας και Λιβύης

Κανονικά αυτός που έπρεπε να απελαθεί αν στην Αθήνα είχαν «κοχόνες» ήταν ο Τούρκος πρεσβευτής ή και οι δύο, άλλωστε το ίδιο στιλό χρησιμοποίησαν και την ίδια συμφωνία υπέγραψαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά ποιος έχασε τα «κοχόνες» για να τα βρει η Αθήνα