
Τα χέρια ψηλά σήκωσε στο βήμα της Βουλής φωνάζοντας ούτε μία ούτε δύο αλλά επτά φορές τη λέξη «παραδίνομαι» ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.
Στις καταγγελίες για αστυνομική βία στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής αναφέρθηκε ο Κλέων Γρηγοριάδης, από το βήμα της Βουλής.
Ξεκινώντας την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γρηγοριάδης σήκωσε τα χέρια και ανέφερε επτά φορές τη λέξη «παραδίνομαι».
«Έστω ότι ήμουν αντιεξουσιαστής, έστω ότι ήμουν ταραχοποιός, έστω ακόμα ότι είχα προβεί εντελώς αχρείαστα σε κάποιες έκνομες, παράνομες πράξεις. Ειλικρινά σας ρωτάω όλους, πόσο περισσότερο θα έπρεπε να παραδοθώ για να σταματήσουν να με χτυπάνε οι άνδρες των ΜΑΤ, οι άνδρες αποκατάστασης της τάξης;», διερωτήθηκε ο κ. Γρηγοριάδης.
Είπε επίσης ότι το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Εξαρχείων «είδα να παραδίδεται κατ’ εξακολούθηση ο άνδρας που συνελήφθη. Ήταν από την αρχή της βιντεοσκόπησης εμφανώς άοπλος και παραδομένος».
Ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε ότι, αφότου παραδόθηκε, ο άνδρας αυτός χτυπήθηκε από άνδρες της αστυνομίας.