Έντονη κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγούσης, για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα σε Λέσβο και Χίο. Αναφέρθηκε σε «παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Είναι πρωτοφανείς και απίστευτες οι σκηνές που έχουν καταγραφεί με πρωταγωνιστές άνδρες των ΜΑΤ, ως κανονικοί τρομοκράτες, να καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου», δηλώνει αρχικά ο κ. Ραγκούσης.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Αναμφίβολα πρόκειται για επιτελικό παρακράτος που δεν είναι αγνώστου πατρός. Έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στη δήλωση με τίτλο: «πρόκειται για το επιτελικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη» ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «το ενέπνευσε, αυτός το ενθάρρυνε, αυτός το έβγαλε στην επιφάνεια. Αυτός έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτό το παρακρατικό “καρκίνωμα” που εκδηλώθηκε στα σπλάχνα της Ελληνικής Αστυνομίας».