Το συγκριτικό «τεστ» της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» των βασικών επιθετικών ελικοπτέρων του Ελληνικού και του τουρκικού Στρατού AH-64A/D Apache και T-129 αντίστοιχα, παρουσιάζει στην ηλεκτρονική έκδοση της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στην Τουρκία σήμερα.

Στο τουρκικό άρθρο σημειώνεται ο προβληματισμός του άρθρου στης «Σ» για την ύπαρξη μόνο δύο ελικοπτέρων AH-64D Apache Longbow τα οποία φέρουν το ραντάρ APG-78, καθώς ένα είναι οριστική απώλεια μετά το ατύχημα που συνέβη το Σεπτέμβριο του 2016.

Συνολικά η Τουρκία διαθέτει 59 ελικόπτερα T-129.Εξ αυτών τα 12 (6+6) είναι να παραδοθούν σε Στρατοχωροφυλακή και Αστυνομία και τα υπόλοιπα 47 στον Στρατό.

Από τα 59 τα 9 ανήκουν στην πρώτη έκδοση μειωμένων δυνατοτήτων EDH και τα 50 σε δύο εκδόσεις τις FAZ-1 και FAZ-2.

Ακόμη η Τουρκία διαθέτει 9 ΑΗ-1W Super Cobra και 10 AH-1P.

Ο ΕΣ διαθέτει 9 AH-64D (εκ των οποίων δύο με ραντάρ APG-78), από τα 12 που είχαν παραληφθεί αρχικά και 19 AH-64A+.