Όπως φαίνεται η επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021» πέφτει σε αλλεπάλληλα φάουλ.

Μετά τον «δικτάτορα Καποδίστρια», η επιτροπή θεώρησε σωστό να αναδείξει την ερωτική ζωή(!) του Καραϊσκάκη, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα και ως «τύραννο» απέναντι στις γυναίκες, σε ένα χυδαίο άρθρο που θύμισε κουτσομπολίστικο περιοδικό χαμηλής κυκλοφορίας.

Δηλαδή η επιτροπή θεωρεί σημαντικό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση να αναδείξει…. τι έκανε ο Καραϊσκάκης στο κρεβάτι του, και μάλιστα με αρνητική χροιά;

Το άρθρο αφιερωμένο στον Έλληνα επαναστάτη με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», – σύμφωνα με δημοσιεύματα – υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ο ίδιος που έγραψε και για τον «δικτάτορα Καποδίστρια».

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις για το χυδαίο και άσχετο περιεχόμενο, η επιτροπή απέσυρε «άρον-άρον» το άρθρο κι έκανε λόγο για «αλλόκοτη υπόθεση»…

Ο διευθυντής του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, διδάκτωρ Ιστορίας Στέφανος Καβαλλιεράκης χαρακτήρισε το άρθρο ως «γονατοράφημα» επισημαίνοντας ότι ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21, και σχολιάζοντας ότι «απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά».

Σε άλλο σχόλιό του ο κ. Καβαλλιεράκης επισημαίνει ότι όσα αναφέρει ο Αριστείδης Χατζής «δεν είναι ιστορία, είναι κακογραμμένο κουτσομπολιό. Δεν έχει καν κοινωνικές προεκτάσεις ή να μας βοηθήσει στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων. Δεν είναι θέμα εξιδανίκευσης ή όχι, είναι θέμα κλονοποιησης της περιόδου ειδικά με αυτό το αστείο ύφος γραφής».

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!