Από την προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis αποχώρησε νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και με δήλωση του εξήγησε την αιτία.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποχώρησή του, γεγονός που οδήγησε κύκλους της ΝΔ να σχολιάσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θυσιάζει τον Ρασπούτιν», ο πρώην αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι αποχώρησε για να μην νομιμοποιήσει την προαναγγελθείσα πολιτική του δίωξη, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημ. Παπαγγελόπουλου:

«Στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ διευκρινίζω:
Aποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης πολιτική μου δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν. Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους»