Αναρτήθηκε το ΦΕΚ σχετικά με την παράταση των υφιστάμενων μέτρων που ισχύουν στην Αττική για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έως τις 12 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως ανώτατο όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις, και έως 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με την απόφαση: Αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:

(α) Υπηρεσίες μπαρ που παρέχονται από χορευτικό κέντρο (ΚΑΔ 56301001).

(β) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ (ΚΑΔ 56301009).

(γ) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο (ΚΑΔ 56301010).

(δ) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ (ΚΑΔ 56301011).

(ε) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ (ΚΑΔ 56301012) και

(στ) Υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90041009).

Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο συναθροίσεων. Ορίζεται δηλαδή, ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις

Τίθεται ανώτατο όριο εννέα (9) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131).

​Ειδικώς σε γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, καθώς και τις συνδεόμενες με τις τελετές αυτές δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις τίθεται ανώτατο όριο είκοσι (20) συμμετεχόντων.