Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, κάλεσε τους κληρονόμους, να καταθέσουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά.

​Τόνισε πως ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση.

O κ.Βρούτσης, δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εξήγησε ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου – και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους – θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021.