Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κεκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους εργοδότες να αποφεύγουν καταχρηστικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, τους κάλεσε να μην εκβιάζουν εργαζόμενους, είτε αξιώνοντας από αυτούς την αποζημίωση ειδικού σκοπού, είτε απαιτώντας να πάνε στη δουλειά, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όπως είπε, μετά την ψήφιση του χθεσινού νόμου, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν καταχρηστικές συμπεριφορές, γιατί το ΣΕΠΕ είναι εδώ και δέχεται καταγγελίες ακόμη και ανώνυμες, τις οποίες εξετάζει ενδελεχώς.

Στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι συνολικά μόνο το υπουργείο Εργασίας, έχει διαθέσει 2,7 δις ευρώ για την στήριξη 4,6 εκατ. πολιτών, χωρίς να περιλαμβάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι σήμερα δόθηκαν σε 66.071 δικαιούχους 6,2 εκατ. ευρώ και σε 27.466 δικαιούχους 5,818 εκατ. ευρώ, χρήματα που αφορούν το πρόγραμμα Συν- Εργασία, το δώρο Χριστουγέννων και το μισθό Νοεμβρίου.