Με τις ισχύουσες ρυθμίσεις ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του, για όσο χρονικό διάστημα απασχολείται, αυτό δεν είναι δίκαιο και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται.

Όπως διευκρίνισε, η κράτηση στη σύνταξη θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

«Επιταχύναμε τις διαδικασίες εκταμίευσης των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο στην Κρήτη, με τον εργαζόμενο που ήταν ανασφάλιστος και υπέστη εγκαύματα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας είχε αποτέλεσμα, καθώς ο εργαζόμενος θα εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές. Επίσης, η επιχείρηση προχώρησε στην πρόσληψή του και θα καλύψει τα έξοδα θεραπείας του, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή ανοχή σε παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. «Η εντολή είναι η Επιθεώρηση Εργασίας να είναι παντού και να ενταθούν οι έλεγχοι» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.