Μάλλον, δεν μπορεί να κρυφτεί η προτίμηση που έχει ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε οτιδήποτε είναι ιδιωτικό αφού στην τελετή παράδοσης του έργου ανακαίνισης από τον ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον ιδιωτικό τομέα «στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», όπως είπε και στη συνέχεια τον χαρακτήρισε «αρωγό» στο ΕΣΥ στην κρίση του κορωνοϊού!

Να θυμίσουμε τι προέβλεπαν οι συμβάσεις του δημοσίου με τις ιδιωτικές κλινικές;

Συμβάσεις στις οποίες αποδεικνυόταν ότι η πολυδιαφημισμένη «σύμπραξη» δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην υγεία, εξαιρούσε από τα κριτήρια εισαγωγής στις ιδιωτικές κλινικές τους… πολύ ασθενείς.

Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την Κυριακή εθνικές εκλογές;

  • Νέα Δημοκρατία (9%, 2.690 Votes)
  • ΣΥΡΙΖΑ (15%, 4.558 Votes)
  • ΚΙΝΑΛ (4%, 1.086 Votes)
  • ΚΚΕ (4%, 1.279 Votes)
  • Ελληνική Λύση (22%, 6.718 Votes)
  • MεΡΑ25 (3%, 869 Votes)
  • Άλλο κόμμα της Δεξιάς (39%, 11.978 Votes)
  • Άλλο κόμμα της Αριστεράς (5%, 1.548 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.726

Loading ...

Θυμίζουμε τι έγγραφε σχετικό έγγραφο που είχε έρθει στο φως τον Ιανουάριο: «Μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς, ή ασθενείς του ΤΕΠ (σ.σ. Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων, ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, έγκυοι, ασθενείς σε τεχνητό νεφρό κλπ.»

Αλλά κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ιδιωτικός τομέας στάθηκε «αρωγός»… Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε σχετικά:

«Η προσπάθεια αυτή είναι μια προσπάθεια διαρκής. Έχουμε σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να παρέμβουμε σε βασικές νοσοκομειακές υποδομές της χώρας. Αλλά θα τονίσω ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στάθηκε αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας του Covid και θα στέκεται αρωγός και στη συνέχεια καθώς θα συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Όσο για τα όσα είπε περί πρόθεσης της Κυβέρνησης «να ενισχύσει περαιτέρω το ΕΣΥ», αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση την οποία επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και την κυβερνητική βεντέτα με τους υγειονομικούς που «τόλμησαν» να μην υπακούσουν στις προσταγές της και να μην εμβολιαστούν, καταλαβαίνουμε τι σόι ενίσχυση θα είναι αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!