Στη λίστα με τους πέντε καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης για το 2021 συμπεριλαμβάνεται ο δήμαρχος του «Μεγάλου Περιπάτου», ο δήμαρχος που έχασε 215.000 ευρώ για μια συναυλία 17 λεπτών με τον Σάκη Ρουβά, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η λίστα δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στην πλατφόρμα mayorsofeurope.eu και περιλαμβάνει ακόμα τους δημάρχους του Αμβούργου, της Στοκχόλμης, της Πράγας και της Μπρατισλάβα. Δεν είναι γνωστό αν οι ερευνητές ζουν στην Αθήνα και περπατούν στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης, όμως, σύμφωνα με την πλατφόρμα Mayors of Europe, το 2021 ο δήμαρχος Αθηναίων εστίασε σε έργα υποδομής, στην ανάπτυξη της Αθήνας ως έξυπνη πόλη (Smart City), αλλά και στην τουριστική προβολή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικές από τις παρεμβάσεις, που αναφέρει είναι η δημιουργία των «πάρκων τσέπης» στις γειτονιές της πόλης, η φύτευση δέντρων και πρασίνου, η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, η επαναλειτουργία των σιντριβανιών, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, το πρώτο θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε στο Παγκράτι (Ιαπωνικός Κήπος) κ.ά. Φανταστείτε να πετύχαινε και ο «Μεγάλος Περίπατος», για τον οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά. Θα έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο παγκοσμίως…