Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ είχε στα Σκόπια, την Πέμπτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

Στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψης, ο δήμαρχος συναντήθηκε αρχικά με τον κ. Ζάεφ και στη συνέχεια με τον κ. Ιβάνοφ.

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να υπάρξει συνεργασία των οχτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με δήμους της ΠΓΔΜ, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική και η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε πολιτική, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων. Η βελτίωση των διακρατικών σχέσεων είναι πιο εύκολο να γίνει από κάτω προς τα πάνω. Και με τη βελτίωση των σχέσεων μπορούν να δοθούν εύκολα λύσεις σε διάφορα ζητήματα» είπε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης, αν και δεν κάνει πολιτική, όπως είπε, κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να αποκαλέσει τα Σκόπια… Μακεδονία. Μιλώντας στα αγγλικά, είπε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και «Μακεδονίας», να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.