Δραματική ήταν η προειδοποίηση του δημάρχου Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλου, καθώς – όπως ανέφερε την Τετάρτη (13/09) – «εάν η στάθμη στη λίμνη Κάρλα ανέβει άλλα 60 εκατοστά, τότε θα πνιγούν τα παρακείμενα χωριά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο κ. Νασιακόπουλος επεσήμανε πως εάν ανέβει άλλα 60 εκατοστά η στάθμη της Κάρλας, θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πρώτα το χωριό Σωτήριο. Ωστόσο, διευκρίνισε πως, πέραν των αρχικών πλημμυρικών φαινομένων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα χωριό πλημμυρισμένο στον Δήμο Κιλελέρ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Νασιακόπουλος ανέφερε: «Ως Δήμος Κιλελέρ, σήμερα (13/09), καταθέσαμε και επίσημα αίτημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το έκανε. Από εδώ και πέρα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ακόμα, ο δήμαρχος Κιλελέρ εκτίμησε πως από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί, μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, περισσότερα από 350.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

">
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!