Στις 16,9 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2% και το ΚΙΝΑΛ στο 6,9%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,8%. Στο 11,9% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44% και ο Αλέξης Τσίπρας 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη, με 27%.

Το 59% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο «υπερβολικό». Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από πλευράς της κυβέρνησης, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον περασμένο Μάιο.

Επίσης, το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό το χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ το 23% κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς. Παράλληλα, το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να εκτιμά ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες. Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37%, σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικά γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα ποσοστό 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν θέλει να απαντήσει στην ερώτηση.