Η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με το 60% των ερωτηθέντων στη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis. 

Στα σημαντικότερα προβλήματα, οι πολίτες κατατάσσουν ως πρώτο την ακρίβεια σε ποσοστό 30% ενώ δεύτερο είναι η οικονομία με ποσοστό 24%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση έχει 36% θετική αξιολόγηση και 59% αρνητική, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μόλις 9% στις θετικές γνώμες με το τρομακτικό 85% στην αρνητική αξιολόγηση να προκαλεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Τα «θέματα», όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνουν εδώ καθώς ιδιαίτερα χαμηλή είναι και η αξιολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη. Μόλις το 16% έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 72% τον αξιολογεί αρνητικά.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το 65% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως είχαν πολιτικά μηνύματα ενώ το 33% θεωρεί το αντίθετο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, έρχεται το επόμενο «ράπισμα» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό γιατί μόλις το 25% έχει θετική γνώμη για εκείνον, ενώ το 65$ έχει αρνητική γνώμη. Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 54% έχει αρνητικό γνώμη ενώ το 44% έχει θετική γνώμη.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να παίζει… χωρίς αντίπαλο με ποσοστό 40%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 6% και ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος με 5% και Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά των άλλων κομμάτων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 12% ενώ το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει καθώς συγκεντρώνει 10,6%. Το ΚΚΕ έχει ανοδικές τάσεις και είναι στο 8,1%, με τους «Σπαρτιάτες» να είναι στο 2,1%, την Ελληνική Λύση στο 5,5%, το κόμμα «ΝΙΚΗ» στο 2,6% και την Πλεύση Ελευθερίας στο 2,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, προσδιορίζεται στο 7,7%.