Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δείχνει η δημοσκόπηση της RASS. 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 40,2%, ένα ποσοστό που πιθανότατα θα της δώσει αυτοδυναμία και δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε τρίτες κάλπες.

Αξία όμως έχει να δούμε τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 16,8% και πλέον η διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο μεγάλη, καθώς το κόμμα του Ν.Ανδρουλάκη συγκεντρώνει 11,5%. 

">

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 7,6%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν Ελληνική Λύση, με 3,8% και Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%. Αντιθέτως η Νίκη φαίνεται ότι χάνει έδαφος, λόγω της ενίσχυσης των Σπαρτιατών, και πέφτει στο 2,8%.

Εκτός Βουλής μένει και το ΜέΡΑ25 με 2,6% αλλά και οι Σπαρτιάτες με 2,2%, ωστόσο όσον αφορά το τελευταίο κόμμα η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς κάθε μέρα δείχνει να αυξάνει τα ποσοστά του και έχει βάλει πλώρη για είσοδο στη Βουλή. 

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!