Διέρρευσαν τα αποτελέσματα της μυστικής δημοσκόπησης του Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και τους φόβους των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκαν. 

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ «εξανεμίστηκε»! Για την ακρίβεια φαίνεται να είναι περίπου στο 2%. 

Η «γαλάζια» παράταξη φαίνεται να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 24-25%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23%. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι τα πάντα είναι ρευστά, ενώ και τα δύο κόμματα αναμένεται να παλέψουν για 75-80 έδρες. 

">

Η αγωνία, μάλιστα, των υπουργών που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και των βουλευτών διογκώνεται. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καταγράψει περίπου 70-80 απώλειες στην κάλπη της απλής αναλογικής αν η ΝΔ δεν υπερβεί τα σημερινά δημοσκοπικά της ποσοστά.

Υπενθυμίζεται ότι, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο Κ.Μητσοτάκης φέρεται να είπε προς τους υπουργούς ότι μπορεί να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους ώστε να αφοσιωθούν αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών.